bewaar
Spruitjes met roergebakken rundvlees
Spruitjes met roergebakken rundvlees
bewaar

Spruitjes met roergebakken rundvlees

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zilvervliesrijst

50 g

pecannoten

400 g

spruitjes

4 eetlepels

zonnebloemolie

250 g

runderreepjes

3 eetlepels

lichte sojasaus

2

rode paprika's

2 eetlepels

sinaasappelsap

100 g

cheddar

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Spruitjes 5 min. koken en afgieten. Intussen in wok olie verhitten. Runderreepjes 3 min. roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper. Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 min. al omscheppend bakken. Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten). Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen. Pecannoten erover strooien.

tip

algemeenSpruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente. Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water. Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren. Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.