bewaar
Spruitjes met roergebakken rundvlees
Spruitjes met roergebakken rundvlees
bewaar

Spruitjes met roergebakken rundvlees

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zilvervliesrijst

50 g

pecannoten

400 g

spruitjes

4 eetlepels

zonnebloemolie

250 g

runderreepjes

3 eetlepels

lichte sojasaus

2

rode paprika's

2 eetlepels

sinaasappelsap

100 g

cheddar

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Spruitjes 5 min. koken en afgieten. Intussen in wok olie verhitten. Runderreepjes 3 min. roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper. Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 min. al omscheppend bakken. Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten). Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen. Pecannoten erover strooien.

algemeenSpruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente. Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water. Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren. Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.