bewaar
Roergebakken kalkoen en mie
Roergebakken kalkoen en mie
bewaar

Roergebakken kalkoen en mie

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

zonnebloemolie

400 g

kalkoenfilet

2 struiken

paksoi

1

winterpeen

1

rode peper

2 cm

verse gemberwortel

6 eetlepels

lichte sojasaus

250 g

Chinese mie

2 eetlepels

geroosterde sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • wok

  • stevige knoflookpers

Aan de slag

In wok olie verhitten. Kalkoenreepjes in 3 min. rondom bruinbakken, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en met schuimspaan uit wok nemen. In achtergebleven olie paksoi en winterpeen 10 min. roerbakken. Kalkoen en peperreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Intussen mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Met stevige knoflookpers gemberwortel boven sojasaus uitpersen. Mie over vier borden of kommen verdelen en sojasaus erover schenken. Groentemengsel erop leggen en gerecht met sesamzaadjes bestrooien.

algemeenOok in dit recept is uitgegaan van 200 gram groente per persoon: de hoeveelheid die dagelijks wordt aangeraden om te profiteren van alle goede stoffen die erin zitten. Sesamzaad is een uitstekende garnering voor vegetarische gerechten. Het bevat veel ijzeren zink, wat een van de voordelen van vlees is.