Ingrediënten
24 porties
1 kg
spareribs
2 theelepels
Chinese
3 eetlepels
sojasaus
1 eetlepel
vloeibare
2
gedroogde chilipepertjes
2 teentjes
knoflook
2 cm
verse gemberwortel
1 eetlepel
geroosterde sesamzaadjes
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Aan de slag
Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden. In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren. Chilipepertjes erboven verkruimelen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren. Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakblik bekleden met aluminiumfolie. Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met marinade bestrijken. Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes. Warm of koud serveren.
Spareribs uit Singapore

24 porties
50 kcal
55 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden. In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren. Chilipepertjes erboven verkruimelen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren. Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakblik bekleden met aluminiumfolie. Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met marinade bestrijken. Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes. Warm of koud serveren.
algemeen:Meng de in reepjes gesneden schil van 1 dun geschilde sinaasappel door de marinade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 24 personen)1 kg spareribs
2 theelepels Chinese
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vloeibare
2 gedroogde chilipepertjes
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Dit heb je nodig
aluminiumfolie