bewaar
Spareribs met paprika-korianderdip
Spareribs met paprika-korianderdip
bewaar

Spareribs met paprika-korianderdip

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pot

geroosterde paprika

1

sjalot

2 eetlepels

verse koriander

2 el

zure room

1 kg

spareribs

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • barbecue

Aan de slag

1

Pureer de paprika's met de sjalot en de koriander in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en (cayenne)peper. Bewaar de paprika-korianderdip afgedekt in de koelkast.

2

Leg de spareribs op een goed ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 15 minuten warm en knapperig, keer ze regelmatig. Serveer de spareribs met de paprika-korianderdip.

tip

algemeenDe dip is extra lekker als u de paprika's zelf op de barbecue grilt: leg 2 rode paprika's op de barbecue tot het vel grotendeels zwartgeblakerd is. Laat de paprika's in een afgesloten plastic zak 15 minuten afkoelen en trek er het velletje af. Voor een slankere dip vervangt u de zure room door Griekse yoghurt.