bewaar
Gewokte runderreepjes met spitskool
Gewokte runderreepjes met spitskool
bewaar

Gewokte runderreepjes met spitskool

25 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

1

limoen

300 g

runderreepjes

200 g

zilvervliesrijst

500 g

broccoli

2 el

wokolie

2 cm

verse gember

1

spitskool

2 el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Rasp de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Schep in een kom de runderreepjes om met 2 el limoensap en wat zout. Laat ze 5 minuten staan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes met de gember 5-6 minuten. Schep ze op een bord. Roerbak de spitskool en de broccoli 2-3 minuten in dezelfde wok tot de spitskool begint te slinken. Schep het vlees met de limoenrasp en de sojasaus en het resterende limoensap door de groenten en warm het gerecht nog 2-3 minuten door. Serveer in wijde kommen met de rijst.