bewaar
Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper
Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper
bewaar

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

25 min. bereiden
pittig
194waarderingen

Ingrediënten

2 personen

75 g

zilvervliesrijst

150 g

biefstuk

1 teen

knoflook

1

rode peper

2 cm

verse gember

½ tl

gemalen komijn

1 el

Japanse sojasaus

300 g

broccoliroosjes

2 el

wokolie

1

limoen

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in repen en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil en rasp de gember.

2

Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit de helft van de olie in een wok. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Schep de roosjes uit de wok.

3

Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 min. Voeg de broccoli toe. Snijd de limoen in parten. Schep de rijst in kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.