Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk en bimi
Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?
424 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
125 g
200 g
¼
1 cm
7.5 g
200 g
2 el
1 el
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
februari-maart 2019 - februari-maart 2019
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst. Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Blancheer de bimi 2 min. in kokend water met zout. Schep de bimi met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.
Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min. Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, bimi en sojasaus toe.
Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de bimi-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.
Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk en bimi
Makkelijk eenpersoons maaltje dat ook nog eens low carb is. Waar wachten we eigenlijk op?

hoofdgerecht
1 persoon
424 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. 8 cm lang en 1 cm dik. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of bakje van de staafmixer tot bloemkoolrijst. Snijd het pepertje fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Blancheer de bimi 2 min. in kokend water met zout. Schep de bimi met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Blancheer de bloemkool 1 min. in hetzelfde kokende water en giet af.
Verhit ondertussen de sesamolie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 1 min. Zet het vuur laag en voeg de peper, gember, bimi en sojasaus toe.
Doe de bloemkoolrijst in een bord en schep de bimi-biefstuk erop. Bestrooi met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
125 g biefstukken
200 g koelverse bloemkoolroosjes
¼ verse groene jalapeñopeper
1 cm verse gember
7½ g verse koriander
200 g bimi
2 el sesamolie
1 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine




