bewaar
Roergebakken peultjes met biefstuk
Roergebakken peultjes met biefstuk
bewaar

Roergebakken peultjes met biefstuk

Beetje snijden, alles wokken en kláár is je heerlijke wokgerecht.

30 min. bereiden
158waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

biefstukreepjes

1 teen

knoflook

2 cm

verse gember

100 g

zilvervliesrijst

4 el

roerbakolie

400 g

verse peultjes

2 el

oestersaus

1

limoen

Dit heb je nodig

  • wok

Beetje snijden, alles wokken en kláár is je heerlijke wokgerecht.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in stukjes. Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking

2

Verhit de olie in een wok en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok. Halveer de peultjes in de lengte.

3

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3-5 minuten op hoog vuur. Pers de limoen. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor.

4

Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de rijst.