bewaar
Varkensfilet met tijm-honingmarinade
Varkensfilet met tijm-honingmarinade
bewaar

Varkensfilet met tijm-honingmarinade

Met de aanbaksels maak je er een heerlijke jus bij.

25 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
120waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

medium handsinaasappel

2 el

vloeibare honing

2 el

Franse mosterd

1 el

gedroogde tijm

1 teen

knoflook

1 kg

varkensfilet

50 g

ongezouten roomboter

100 ml

vleesfond

100 ml

witte wijn

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • aluminiumfolie

  • braadslede

Met de aanbaksels maak je er een heerlijke jus bij.

Aan de slag

1

Rasp de schil van de sinaasappel. Roer in een schaal de honing los met de mosterd, het sinaasappelrasp en de tijm. Pers de knoflook erboven uit en roer erdoor. Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en bestrooi met peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in koelkast.

2

Laat het vlees in minstens 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven en de braadslede voor op 175 °C. Laat de boter in de braadslede smelten. Leg de stukken vlees erin schroei rondom dicht. Braad het vlees in ca. 35 min. gaar, keer af en toe. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten. Zet de braadslede op laag vuur. Schenk de vleesfond en de wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels goed los. Kook de jus op hoog vuur tot de helft in. Snijd het vlees in dunne plakken en leg op een warme schaal. Serveer de jus in een sauskom apart erbij.

tip

combinatietipLekker met geroosterde rozemarijnaardappels en broccoliroosjes.