bewaar
Varkensfilet met krokant mosterdlaagje
Varkensfilet met krokant mosterdlaagje
bewaar

Varkensfilet met krokant mosterdlaagje

15 min. bereiden
40 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

verse tijm

2 tenen

knoflook

2 sneetjes

witbrood

3 el

mosterd

500 g

varkensfilet

1 el

olijfolie

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer in de keukenmachine de tijm en de knoflook fijn, voeg het brood toe en maal het tot kruim. Voeg 2 el mosterd toe en laat de machine nog even lopen tot het kruim een beetje aan elkaar plakt.

2

Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan, braad het vlees op hoog vuur rondom goudbruin aan. Leg het vlees in de braadslede, bestrijk de bovenkant van het vlees met de rest van de mosterd. Verdeel het mosterdkruim over het vlees en druk het lichtjes op het vlees aan tot de laag overal even dik is.

3

Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en braad de varkensfilet 25 minuten. Zet de oven uit en de deur op een kleine kier. Laat het vlees nog 15 min. in de oven staan, zodat de sappen zich helemaal door het vlees kunnen verdelen.

4

Snijd met een scherp mes het vlees in plakken. Lekker met geroosterde pompoen en een salade.

algemeenPompoen kunt u tegelijk met het vlees bereiden, in dezelfde braadslede. Snijd voor vier personen 1 kleine pompoen in stukken van ca. 2 x 2 cm, meng ze met wat olie en zout en leg ze om het vlees in de braadslede. De pompoen is tegelijk met het vlees gaar.