bewaar
Voorjaarsstamppot met varkensfilet
Voorjaarsstamppot met varkensfilet
bewaar

Voorjaarsstamppot met varkensfilet

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

vastkokende aardappel

1

middelgroot ei

50 ml

volle yoghurt

5 el

traditionele olijfolie

4

varkensfilets

1 el

citroensap

1 tl

Franse mosterd

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de varkensfilets dun met 1 eetlepel olie. Gril de filets in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege en bedruppel ze daarna met 1 eetlepel citroensap. Klop een dressing van de rest van de olie en de rest van het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer het yoghurtmengsel en de sla erdoorheen. Serveer de stamppot met de gegrilde varkensfilet en de dressing als jus. Lekker met een komkommersalade (kijk voor het recept elders op deze site).

combinatietipLekker met een komkommersalade (kijk voor het recept elders op deze site).