Voor­jaars­stamp­pot met var­kens­fi­let

(20) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de varkensfilets dun met 1 eetlepel olie. Gril de filets in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege en bedruppel ze daarna met 1 eetlepel citroensap. Klop een dressing van de rest van de olie en de rest van het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer het yoghurtmengsel en de sla erdoorheen. Serveer de stamppot met de gegrilde varkensfilet en de dressing als jus. Lekker met een komkommersalade (kijk voor het recept elders op deze site).

combinatietip:

Lekker met een komkommersalade (kijk voor het recept elders op deze site).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Voorjaarsstamppot met varkensfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voor­jaars­stamp­pot met var­kens­fi­let

1
1
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 middelgroot ei

Schil de aardappels. Klop het ei los. Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar.

2
2
  • 50 ml volle yoghurt
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 varkensfilets

Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verhit de grillpan. Bestrijk de varkensfilets dun met olie.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Gril de filets in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege en bedruppel ze daarna met citroensap.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl Franse mosterd

Klop een dressing van de rest van de olie en de rest van het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer het yoghurtmengsel en de sla erdoorheen.

6
6

Serveer de stamppot met de gegrilde varkensfilet en de dressing als jus.

combinatietip:

Lekker met een komkommersalade (kijk voor het recept elders op deze site).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.