Gevulde varkensfilet

scandinavisch
hoofdgerecht
6 personen
3
6
Advertentie
Ingrediënten
- 1 sneetje oud witbrood
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
- 75 g verse roomkaas
- 2 eetlepels mosterd
- zout en peper
- 6 varkensfiletlapjes (a ca. 100 g)
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Cocktailprikkers weken in koud water. Korstjes van brood snijden en brood boven kom verkruimelen. Peterselie en bieslook erboven fijn knippen. Roomkaas en mosterd erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Varkensfiletlapjes vanaf de rand in de lengte insnijden. Roomkaasvulling erin scheppen en filetlapjes dichtsteken met cocktailprikkers.
- Filet bestrooien met peper en op barbecue in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Bestrooien met zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 3 g
- vet 11 g