Bakbacon met tomaat

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 sneetjes oud witbrood
- 2 takjes oregano (uit zakje verse Italiaanse-kruidenmix à 30 g)
- zout
- peper
- 4 tomaten
- eetlepels kruidenolie peterselie-knoflook (flesje2 à 3)
- 4 plakjes bakbacon (ca. 60 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Citroen schoon boenen en boven kom 2 theelepels schil eraf raspen. Korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. In kommetje rasp, broodkruim, oregano en zout en peper naar smaak mengen. Tomaten wassen, halveren en op bakplaat zetten. Kruimmengsel erover verdelen. Kruidenolie erover druppelen. Plakken bacon ernaast leggen. Bakplaat in oven schuiven en tomaat in ca. 15 minuten gaar laten worden en bacon knapperig bruin. Op vier borden plakje bacon leggen. Op elke plak bacon 2 halve tomaten zetten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 135 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 8 g
- vet 9 g