bewaar
Varkensfilet met pancetta en appel
Varkensfilet met pancetta en appel
bewaar

Varkensfilet met pancetta en appel

1 uur bereiden
45 min. wachten
96waarderingen

Ingrediënten

6 personen

700 g

varkensfilet

1 eetlepel

gedroogde salie

2

stevige appels

1 pakje

pancetta

2 eetlepels

boter

4 eetlepels

olie

100 ml

calvados

1 pot

gevogeltefond

2 theelepels

verse tijmblaadjes

1½ kg

aardappels

2 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de varkensfilet (op 1 cm na) aan de zijkant in met een mes. Vouw de filet open en bestrooi hem vanbinnen met de salie, zout en peper. Verdeel de helft van de appel in de filet. Klap de filet dubbel, bekleed hem met de pancetta en bind hem vast met keukentouw. Verhit 1 el boter en 1 el olie in een koekenpan en braad de rollade bruin aan. Flambeer het vlees met de calvados, zie tip. Voeg de fond en de tijm toe. Haal de rollade uit de pan en leg hem in een ovenschaal. Schep de aardappelen, de rest van de appel en de knoflook om met 3 el olie en zout en peper naar smaak. Schik het mengsel om de varkensfilet heen in de ovenschaal. Braad het geheel midden in de oven in 45 min. gaar en bruin. Laat de saus inkoken tot er ca. 100 ml over is en roer de rest van de boter erdoor; serveer de saus bij het vlees. Lekker met sugar snaps.

algemeenDoor een gerecht te flamberen, geeft u het een extra intense smaak. Verwarm een scheut sterke drank (calvados, cognac, grappa, cointreau) in een sauslepel boven de gasvlam. Schenk de verwarmde drank in de pan, houd hem schuin en laat de gasvlam in de warme alcohol slaan. Door de hitte vervliegt de alcohol. U kunt de verwarmde drank ook aansteken in de sauslepel en al brandend over het vlees schenken. Vergeet niet de afzuigkap tijdens het flamberen uit te zetten!

Flamberen

Instructievideo - 01:26 min.