bewaar
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
bewaar

Calvadoskip met appels en oesterzwammen

35 min. bereiden
2 uur wachten
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

boter

6

appels

100 ml

calvados

1 bak

oesterzwammen

1 theelepel

Japanse sojasaus

1

kip

1 theelepel

salie

1 beker

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Verhit 25 g boter en bak de appel al omscheppend 2 minuten, voeg op het laatst 1 eetlepel calvados toe. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de oesterzwammen bruin, breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de overgebleven 25 g boter, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en wrijf hiermee de kip aan de binnen- en buitenkant in. Schep tweederde van de appelblokjes om met de salie en de crème fraîche. Vul de kip ermee en doe hem in een ovenschaal of braadslede. Strooi de rest van de appel en de oesterzwammen eromheen. Bak de kip in het midden van de oven in anderhalf uur gaar. Neem de kip uit de oven en schenk er voorzichtig de geflambeerde calvados over (zie tip). Lekker met aardappelen uit de oven en sperziebonen.

algemeenFlamberen: Let op! Zet de afzuigkap uit voordat u gaat flamberen. Verwarm de calvados in een sauslepel boven een gasvlam en houd die dan iets schuin, zodat de drank vlam vat. Schenk de drank voorzichtig over de kip.

Flamberen

Instructievideo - 01:26 min.