Gebakken appel en appelchips met ijs

nagerecht
4 personen
4
27
Advertentie
Ingrediënten
- 5 appels (Elstar)
- 30 g boter
- 2 eetlepels suiker
- 1 dl Calvados (Gall&Gall)
- ½ bak appel-crunchijs (à 1 liter)
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Oven voorverwarmen op 100 ºC. Voor appelchips 1 appel wassen en vanaf steeltje in dunne plakjes schaven (minstens 16). Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in oven laten drogen tot ze krokant zijn. Appelchips voorzichtig uit oven nemen en op bord laten afkoelen.
- Overige appels schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In koekenpan boter smelten. Appelpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken. Calvados in pan schenken en appels in nog 2-3 minuten gaar laten worden. Appelpartjes op vier borden rangschikken. Grote bol roomijs in midden scheppen. In elke ijsbol 3 appelchips steken.
Tip:
Calvados geeft extra smaak aan dit nagerecht, maar kan ook vervangen worden door appelsap.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 45 g
- vet 13 g