bewaar
Gebakken appel en appelchips met ijs
Gebakken appel en appelchips met ijs
bewaar

Gebakken appel en appelchips met ijs

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

appels

30 g

boter

2 eetlepels

suiker

1 dl

Calvados

½ bak

appel-crunchijs

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 100 ºC. Voor appelchips 1 appel wassen en vanaf steeltje in dunne plakjes schaven (minstens 16). Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in oven laten drogen tot ze krokant zijn. Appelchips voorzichtig uit oven nemen en op bord laten afkoelen.

2

Overige appels schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In koekenpan boter smelten. Appelpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken. Calvados in pan schenken en appels in nog 2-3 minuten gaar laten worden. Appelpartjes op vier borden rangschikken. Grote bol roomijs in midden scheppen. In elke ijsbol 3 appelchips steken.

algemeenCalvados geeft extra smaak aan dit nagerecht, maar kan ook vervangen worden door appelsap.