bewaar
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
bewaar

Appel-rozijncrumble met vanille-ijs

15 min. bereiden
20 min. wachten
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

appels

1 eetlepel

citroensap

4 eetlepels

blanke rozijnen

5 eetlepels

suiker

1 theelepel

kaneelpoeder

1 bakje

garneeramandelen

50 g

boter

100 g

zelfrijzend bakmeel

4 bolletjes

vanilleijs

Dit heb je nodig

  • ovenschaal, ingevet

  • foodprocessor of staafmixer

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 180 °C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Appel mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel. Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken. Amandelen in foodprocessor fijnmalen. In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en rest van suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden. Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken. Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble over 4 schaal-tjes verdelen en bol ijs ernaast scheppen.