bewaar
Mexicaanse kipstoofpot
Mexicaanse kipstoofpot
bewaar

Mexicaanse kipstoofpot

25 min. bereiden
45 min. wachten
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olie

4

kippenbouten

1

ui

1 zakje

amandelschaafsel

2 teentjes

knoflook

2

rode pepers

1 eetlepel

sesamzaad

1 mespunt

kruidnagelpoeder

1 mespunt

kaneelpoeder

1 blik

tomatenblokjes

30 g

bittere chocolade

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

In braadpan olie verhitten en kip in 2 porties aanbraden. Kip uit pan nemen. Ui in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken. Ui uit pan nemen. Zo nodig extra olie toevoegen en amandelen lichtbruin bakken. Knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden). Ui, amandelmengsel en deel van tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien. Pulp terug in pan scheppen, rest van tomatenblokjes en chocolade toevoegen. Roeren tot chocolade gesmolten is. Saus op smaak brengen met zout. Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar laten stoven. Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.