bewaar
Mexicaanse kipfilet in pikante saus
Mexicaanse kipfilet in pikante saus
bewaar

Mexicaanse kipfilet in pikante saus

40 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

2

rode pepers

2 eetlepels

sesamzaadjes

2

gedroogde chilipepertjes

4

tomaten

1

banaan

1 theelepel

piment

1 theelepel

kaneel

1

ui

2 eetlepels

olie

100 g

gerookte spekblokjes

500 g

kipfilet

1

courgette

1

kippenbouillontablet

zout en peper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

Aan de slag

1

Pepers halveren, zaadjes verwijderen. Wok verhitten. Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen. In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren. Afblussen met 1 dl water. Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Banaan pellen, in plakjes snijden. In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.

2

Ui pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen. Kipfilet in grove stukken snijden. Courgette wassen en in plakken snijden. Bouillontablet boven saus verkruimelen, 2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen. Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met warme taco's of tortilla's.