bewaar
Kalkoen in pikante chocoladesaus
Kalkoen in pikante chocoladesaus
bewaar

Kalkoen in pikante chocoladesaus

40 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pakje

tomato frito

4

gedroogde chilipepertjes

3 eetlepels

geroosterde sesamzaadjes

1 zakje

blanke amandelen

2 eetlepels

rozijnen

1 eetlepel

koekkruiden

½ eetlepel

gemalen koriander (ketoembar)

4

kalkoenbiefstukken

4 eetlepels

olie

½ reep

chocolade

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

In keukenmachine tomato frito mengen met verkruimelde pepers, 2 el sesamzaad, amandelen, rozijnen, koekkruiden en koriander. Kalkoenbiefstuk bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en kalkoen in 10 min. bruin en gaar bakken. Intussen in pan 1 el olie verhitten en kruidenpuree ca. 4 min. al roerend zachtjes bakken. Chocolade in stukjes breken en al roerend in saus laten smelten. Geheel zachtjes verwarmen tot dikke saus ontstaat, eventueel verdunnen met water. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoenbiefstukken op vier warme borden leggen en saus erover scheppen. Rest van sesamzaad erover strooien.