bewaar
Kalkoen in molesaus met koffie
Kalkoen in molesaus met koffie
bewaar

Kalkoen in molesaus met koffie

Een fiësta voor je smaakpapillen: saus van koffiebonen en chocolade.

45 min. bereiden
30 min. wachten
licht pittig
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

pepermix

1

kippenbouillontablet

1 liter

water

100 g

ongebrande amandelen

½ tl

kaneel

1 tl

piment

1 tl

anijszaad

1 tl

komijnzaad

1 tl

gedroogde oregano

50 g

rozijnen

2 el

koffiebonen

1 tl

zout

400 g

gepelde tomaten in blik

500 g

kalkoenfilet à la minute

1½ el

arachideolie

50 g

pure chocolade 72%

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • zeef

Een fiësta voor je smaakpapillen: saus van koffiebonen en chocolade.

Aan de slag

1

Halveer alle pepers uit de pepermix en verwijder de zaadlijsten. Doe de pepers in een pan met het water en bouillontablet. Breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Doe de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter en rooster 3 min. Voeg de kaneel, piment, het anijszaad en komijnzaad toe en rooster nog 2 min.

2

Doe de amandelen met de specerijen in de keukenmachine. Voeg de oregano, rozijnen, koffiebonen en het zout toe en maal fijn. Voeg de gepelde tomaten en gekookte pepers toe en maal fijn. Doe de saus in een koekenpan en bak 3 min. Blijf roeren. Voeg zoveel bouillon toe tot de saus zo dik is als yoghurt. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen.

3

Verhit de olie in een andere koekenpan, bestrooi de kalkoen met peper en zout en bak de plakjes in 4 min. gaar. Keer halverwege. Breek de chocolade in stukjes en roer door de saus. Schenk de saus door een zeef als de chocolade is gesmolten. Schep de saus over de kalkoenfilet.

combinatietip Lekker met tortillas of nachos en gegrilde maiskolven.