Kal­koen in mo­lesaus met kof­fie

Een fiësta voor je smaakpapillen: saus van koffiebonen en chocolade.

(7) waardeer
zuid-amerikaans hoofdgerecht Een fiësta voor je smaakpapillen: saus van koffiebonen en chocolade. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • zeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer alle pepers uit de pepermix en verwijder de zaadlijsten. Doe de pepers in een pan met het water en bouillontablet. Breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Doe de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter en rooster 3 min. Voeg de kaneel, piment, het anijszaad en komijnzaad toe en rooster nog 2 min.
  2. Doe de amandelen met de specerijen in de keukenmachine. Voeg de oregano, rozijnen, koffiebonen en het zout toe en maal fijn. Voeg de gepelde tomaten en gekookte pepers toe en maal fijn. Doe de saus in een koekenpan en bak 3 min. Blijf roeren. Voeg zoveel bouillon toe tot de saus zo dik is als yoghurt. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
  3. Verhit de olie in een andere koekenpan, bestrooi de kalkoen met peper en zout en bak de plakjes in 4 min. gaar. Keer halverwege. Breek de chocolade in stukjes en roer door de saus. Schenk de saus door een zeef als de chocolade is gesmolten. Schep de saus over de kalkoenfilet.

combinatietip:

Lekker met tortillas of nachos en gegrilde maiskolven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kalkoen in molesaus met koffie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen in mo­lesaus met kof­fie

1
1
  • 1 schaal pepermix

Halveer alle pepers uit de pepermix en verwijder de zaadlijsten.

2
2
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 liter water

Doe de pepers in een pan met het water en bouillontablet. Breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken.

3
3
  • 100 g ongebrande amandelen

Doe de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter en rooster 3 min.

4
4
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl piment
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl komijnzaad

Voeg de kaneel, piment, het anijszaad en komijnzaad toe en rooster nog 2 min.

5
5
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 g rozijnen
  • 2 el koffiebonen
  • 1 tl zout

Doe de amandelen met de specerijen in de keukenmachine. Voeg de oregano, rozijnen, koffiebonen en het zout toe en maal fijn.

6
6
  • 400 g gepelde tomaten in blik

Voeg de gepelde tomaten en gekookte pepers toe en maal fijn.

7
7

Doe de saus in een koekenpan en bak 3 min. Blijf roeren. Voeg zoveel bouillon toe tot de saus zo dik is als yoghurt. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen.

8
8
  • 500 g kalkoenfilet à la minute
  • 1½ el arachideolie

Verhit de olie in een andere koekenpan, bestrooi de kalkoen met peper en zout en bak de plakjes in 4 min. gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 50 g pure chocolade 72%

Breek de chocolade in stukjes en roer door de saus. Schenk de saus door een zeef als de chocolade is gesmolten.

10
10

Schep de saus over de kalkoenfilet.

combinatietip:

Lekker met tortillas of nachos en gegrilde maiskolven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.