bewaar
Kalkoenfilet met tomatencouscous
Kalkoenfilet met tomatencouscous
bewaar

Kalkoenfilet met tomatencouscous

15 min. bereiden
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kalkoenfilet à la minute

2 tl

gemalen komijn

4 el

traditionele olijfolie

1

grote ui

1

courgette

1 el

gedroogde tijm

½

kippenbouillontablet

400 g

gepelde tomaten in blik

150 ml

kraanwater

200 g

couscous

Aan de slag

Bestrooi de plakjes kalkoenfilet met peper, zout en komijn en bak ze in de olijfolie in 4-5 min. bruin en gaar. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Leg het vlees op een bord en roerbak de ui en de courgetteblokjes in het achtergebleven bakvet in 3-4 min. op matig vuur beetgaar. Voeg de tijm, bouillontablet (verkruimeld), gepelde tomaten en water toe en breng dit aan de kook. Roer de couscous erdoor en druk de tomaten stuk. Leg de plakjes kalkoenfilet op de couscous en verwarm het gerecht nog 5 min. zachtjes, eventueel op een vlamverdeler.

combinatietipLekker met een salade.