Kal­koen­fi­let al­la piz­zai­ola

Ook de kleintjes eten hun bord tot de laatste kruimel leeg, als je ze dit gerecht voorzet.

(247) waardeer
italiaans hoofdgerecht Ook de kleintjes eten hun bord tot de laatste kruimel leeg, als je ze dit gerecht voorzet. 4 personen
4 247

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in 1 min. per kant bruin en leg in de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de oregano.
  2. Pers boven dezelfde pan 2 tenen knoflook. Fruit de knoflook ca. 1 min. Voeg de tomaten toe. Druk ze met de spatel stuk en laat in 5 min. inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en eventueel zout.
  3. Snijd de mozzarella in plakken. Schep de saus over het vlees en verdeel de mozzarella erover. Bak de kalkoenfilet 15-20 min. in de oven.
  4. Snijd intussen de paprika's in reepjes. Verhit in een wok de rest van de olie. Bak de paprika in 4 min. beetgaar. Pers de laatste teen knoflook en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ciabatta in sneetjes. Serveer de kalkoenfilet met de paprika en de ciabatta.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoenfilet alla pizzaiola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­fi­let al­la piz­zai­ola

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g kalkoenfilet à la minute
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano

Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in 1 min. per kant bruin en leg in de ovenschaal. Bestrooi met de oregano.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 1 tl gedroogde oregano

Pers boven dezelfde pan de knoflook. Fruit de knoflook ca. 1 min. Voeg de tomaten toe. Druk ze met de spatel stuk en laat in 5 min. inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en eventueel zout.

4
4
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in plakken. Schep de saus over het vlees en verdeel de mozzarella erover. Bak de kalkoenfilet 15-20 min. in de oven.

5
5
  • 1 zak paprikamix
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd intussen de paprika's in reepjes. Verhit in een wok de rest van de olie. Bak de paprika in 4 min. beetgaar. Pers de laatste teen knoflook en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 verse ciabatta

Snijd de ciabatta in sneetjes. Serveer de kalkoenfilet met de paprika en de ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.