bewaar
Kalkoenfilet alla pizzaiola
Kalkoenfilet alla pizzaiola
bewaar

Kalkoenfilet alla pizzaiola

Ook de kleintjes eten hun bord tot de laatste kruimel leeg, als je ze dit gerecht voorzet.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
254waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kalkoenfilet à la minute

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde oregano

3 tenen

knoflook

400 g

gepelde tomaten in blik

125 g

mozzarella

1 zak

paprikamix

1

verse ciabatta

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Ook de kleintjes eten hun bord tot de laatste kruimel leeg, als je ze dit gerecht voorzet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in 1 min. per kant bruin en leg in de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de oregano.

2

Pers boven dezelfde pan 2 tenen knoflook. Fruit de knoflook ca. 1 min. Voeg de tomaten toe. Druk ze met de spatel stuk en laat in 5 min. inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en eventueel zout.

3

Snijd de mozzarella in plakken. Schep de saus over het vlees en verdeel de mozzarella erover. Bak de kalkoenfilet 15-20 min. in de oven.

4

Snijd intussen de paprika's in reepjes. Verhit in een wok de rest van de olie. Bak de paprika in 4 min. beetgaar. Pers de laatste teen knoflook en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ciabatta in sneetjes. Serveer de kalkoenfilet met de paprika en de ciabatta.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.