bewaar
Groentetaart met kaassaus
Groentetaart met kaassaus
bewaar

Groentetaart met kaassaus

Serveer de knapperige vegataart en de romige saus apart.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

broccoli

200 g

verse sperziebonen

1

rode paprika

250 g

champignons

4 el

traditionele olijfolie

5 plakjes

deeg voor hartige taart

200 ml

volle melk

200 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Serveer de knapperige vegataart en de romige saus apart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de sperziebonen. Kook de broccoli en bonen beethaar. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd intussen de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok, bak de paprika en champignons 4 min. al omscheppend. Voeg de broccoli en sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Leg de deegplakjes op elkaar, rol uit tot een lap van 40 x 30 cm. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de groenten over de helft van het deeg, laat de randen vrij. Vouw het deeg over de groenten heen en druk de naad goed dicht. Bestrijk de deeg met de rest van de olie. Schuid de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar,

3

Verwarm de melk op een laag vuur. Laat de kaas erin smeleten. Breng op smaak met peper. Snijd de groentetaart in brede plakken en serveer met de kaassaus.