bewaar
Groentetaart
Groentetaart
bewaar

Groentetaart

Maak de quiche in een cakevorm zodat je hem gemakkelijk in plakken snijdt en meeneemt naar jouw picknickkleed.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
5 min. wachten
362waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

tarwebloem

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

175 g

koelvers bloemkoolroosje

300 g

koelvers broccoliroosje

2

tomaten

4

middelgrote eieren

150 ml

verse slagroom

125 g

geraspte jonge kaas

¼ zakje

verse tijm

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

Maak de quiche in een cakevorm zodat je hem gemakkelijk in plakken snijdt en meeneemt naar jouw picknickkleed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar op het aanrecht en rol ze uit tot een rechthoekige lap. Bekleed de ovenschaal met het deeg.

2

Kook de bloemkool met de broccoli 5 min. in een klein laagje water met zout en giet af. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Verdeel de bloemkool, broccoli en tomaat over de deegbodem.

3

Klop de eieren los en roer de slagroom, kaas, tijmblaadjes, koriander, zout en peper erdoor. Schenk het ei-roommengsel over de groenten. Bak de groentetaart in de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 5 min. afkoelen, zodat hij stevig blijft.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.