Kaas­bur­ger met pe­ren­com­po­te

(7) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
2 7

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan blokjes peer met 50 ml water aan de kook brengen en 2 min. doorkoken (eventueel suiker naar smaak toevoegen). Perencompote in kom laten afkoelen. Komkommers schillen, halveren en zaadjes met behulp van theelepel wegschrapen. Komkommer met kaasschaaf in lange plakken schaven. Slasaus en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Kaas in blokjes van s cm snijden en met zout en peper naar smaak door gehakt mengen. Gehakt in 4 porties verdelen en tot 4 ballen rollen. Gehaktballen plat drukken. In koekenpan uiringen in 2 el olie bruinbakken. Uiringen op bord scheppen en rest van olie aan bakvet toevoegen. Kaasburgers op hoog vuur rondom bruinbakken. Vuur laag draaien en kaasburgers afgedekt in 15-20 min. gaarbakken. Broodjes opensnijden en met kaasburgers en gebakken uienringen beleggen. Perencompôte op uienringen scheppen en kaasburgers met komkommersalade serveren.

Tip:

prijs per persoon 1.60 (in september 2005)

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.