bewaar
Kaasburger met perencompote
Kaasburger met perencompote
bewaar

Kaasburger met perencompote

45 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

handperen

2

komkommers

4 eetlepels

slasaus

100 g

jongbelegen kaas

400 g

half-om-halfgehakt

2

uien

4 eetlepels

olijfolie

4

kaiserbrötchen

Aan de slag

In pan blokjes peer met 50 ml water aan de kook brengen en 2 min. doorkoken (eventueel suiker naar smaak toevoegen). Perencompote in kom laten afkoelen. Komkommers schillen, halveren en zaadjes met behulp van theelepel wegschrapen. Komkommer met kaasschaaf in lange plakken schaven. Slasaus en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Kaas in blokjes van s cm snijden en met zout en peper naar smaak door gehakt mengen. Gehakt in 4 porties verdelen en tot 4 ballen rollen. Gehaktballen plat drukken. In koekenpan uiringen in 2 el olie bruinbakken. Uiringen op bord scheppen en rest van olie aan bakvet toevoegen. Kaasburgers op hoog vuur rondom bruinbakken. Vuur laag draaien en kaasburgers afgedekt in 15-20 min. gaarbakken. Broodjes opensnijden en met kaasburgers en gebakken uienringen beleggen. Perencompôte op uienringen scheppen en kaasburgers met komkommersalade serveren.

tip

algemeenprijs per persoon 1.60 (in september 2005)