Pestospaghetti met gehakt en witte kaas

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 el olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
- 1 tl oregano
- 500 g spaghetti
- 75 g witte kaas
- 1 potje pesto alla genovese (90 g)
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom gehakt met vork losmaken. In droge koekenpan met antiaanbaklaag gehakt op laag vuur rul bakken, af en toe omscheppen. In ruime pan ui in olie goudbruin fruiten. Tomaat en oregano eraan toevoegen en geheel op hoog vuur in 15 min. iets laten inkoken, blijven roeren. Saus met staafmixer of in keukenmachine pureren en op smaak brengen met mespunt suiker, zout en peper. Saus warmhouden. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Overtollig vet van gehakt scheppen (evt. gehakt in vergiet laten uitlekken) en gehakt op smaak brengen met zout en peper. Stukje witte kaas grof raspen. Spaghetti laten uitlekken en pesto erdoor roeren. Tomatensaus over vier borden verdelen. Spaghetti erop leggen en gehakt erop en eromheen scheppen. Gerecht met geraspte feta bestrooien.
Tip:
prijs per persoon 1.40 (in januari/februari 2005)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 1.040 kcal
- eiwit 45 g
- koolhydraten 101 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 0 g