bewaar
Ovenschotel met aubergine en gehakt
Ovenschotel met aubergine en gehakt
bewaar

Ovenschotel met aubergine en gehakt

Zachte aardappelpuree met kaas op een laag aubergine-gehaktsaus, verrukkelijk!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
246waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

2 el

traditionele olijfolie

500 g

half-om-halfgehakt

2 tl

zout

1 tl

verse koriander

400 g

gepelde tomaten in blik

900 g

verse aardappelpuree

175 g

geraspte kaas

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal

Zachte aardappelpuree met kaas op een laag aubergine-gehaktsaus, verrukkelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan, schep de aubergineblokjes om en bak ze op hoog vuur lichtbruin. Schep het gehakt, zout en de korianderpoeder erbij en bak door tot het gehakt rul uit elkaar valt en begint te kleuren. Giet nu de tomaten bij het aubergine-gehaktmengsel in de pan en laat op hoog vuur 5 min. inkoken, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erover en hieroverheen de andere helft van de puree. Strooi de kaas over de puree en schuif de ovenschaal 10-15 min. in de oven, tot de puree goed heet is en het geheel een mooi goudbruin korstje heeft.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.