bewaar
Farfalle met gehakt en tomaten-mascarponesaus
Farfalle met gehakt en tomaten-mascarponesaus
bewaar

Farfalle met gehakt en tomaten-mascarponesaus

Strikjespasta: doet het altijd goed bij kinderen.

25 min. bereiden
15 min. wachten
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

350 g

half-om-halfgehakt

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

450 g

verse pastasaus tomaat-mascarpone

50 g

geraspte belegen 30+ kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Strikjespasta: doet het altijd goed bij kinderen.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min mee.

2

Schep de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de pasta en schep de helft van de tomaten-mascarponesaus erop. Dek af met de rest van de pasta en verdeel de rest van de tomaten-mascarponesaus erover. Bestrooi de schotel met de kaas. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 15 min. door en door heet worden en bruin kleuren.

combinatietipLekker met komkommersalade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.