bewaar
Penne met gehaktballetjes, groenten en romige gormas
Penne met gehaktballetjes, groenten en romige gormas
bewaar

Penne met gehaktballetjes, groenten en romige gormas

Onverwacht, maar o zo lekker: pasta met snijbonen.

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

penne

200 g

ongesneden snijbonen

200 g

half-om-halfgehakt

2 tl

gedroogd selderijblad

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei

75 g

gorgonzola & mascarpone (gormas)

½

citroen

Onverwacht, maar o zo lekker: pasta met snijbonen.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 min. toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

2

Doe ondertussen het gehakt, de selderij, peper en wat zout in een kom en kneed goed door. Vorm met vochtige handen 6 gelijke balletjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de kaas toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg de pasta, snijbonen en een beetje kookvocht toe en schep om.

4

Verdeel de pasta over diepe borden en leg de balletjes erop. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.