Pas­ta met snij­bo­nen en ge­hakt­bal­le­tjes

Snelle pasta met lekker veel groente en een kaassausje.

(89) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Snelle pasta met lekker veel groente en een kaassausje. 4 personen
2 89

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes 8 min. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de roerbakmix 5 min. op hoog vuur.
  2. Kook ondertussen de pasta in een ruime hoeveelheid water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 min. toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  3. Meng de kaas door de roerbakmix en verwarm 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de pasta en snijbonen toe en ½ kopje kookvocht. Verdeel de balletjes over het roerbakmengsel. Rasp de gele schil van de citroen erboven en garneer met de oregano uit de kruidenmix.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met snijbonen en gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met snij­bo­nen en ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 12 Hollandse gehaktballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes 8 min. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

2
2
  • 400 g champignonroerbakmix

Bak in het achtergebleven bakvet de roerbakmix 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 300 g penne

Kook ondertussen de pasta in een ruime hoeveelheid water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 400 g verse snijbonen

Snijd de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 min. toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

5
5
  • 170 g gormas kaas 70+

Meng de kaas door de roerbakmix en verwarm 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de pasta en snijbonen toe en ½ kopje kookvocht.

6
6
  • 1 citroen
  • 15 g koelverse Italiaanse kruidenmix

Verdeel de balletjes over het roerbakmengsel. Rasp de gele schil van de citroen erboven en garneer met de oregano uit de kruidenmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.