bewaar
Ovengehakt met broccoli
Ovengehakt met broccoli
bewaar

Ovengehakt met broccoli

35 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

1

ei

1 zakje

geraspte belegen kaas

1 blik

tomatenblokjes

800 g

vastkokende aardappels

2 zakken

broccoliroosjes

4 eetlepels

olijfolie

2

rode uien

1 teentje

knoflook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed het gehakt door met het ei, de helft van de geraspte kaas, een theelepel zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel het gehakt in de ovenschaal. Schep de tomatenblokjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Plaats het gehakt 25 minuten in de oven. Kook de aardappels in 15-20 minuten afgedekt in een bodempje water. Kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water, spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok of een grote koekenpan, bak de rode ui hier al omscheppend in tot die lichtbruin begint te kleuren. Schep nu de knoflook en de broccoli erbij. Bak nog 5 minuten goed door. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en (zee)zout. Serveer met de broccoli en een stuk ovengehakt.

tip

algemeenOvengehakt over? Het is afgekoeld ook heel lekker op brood!