bewaar
Minestronesoep met gehaktballetjes
Minestronesoep met gehaktballetjes
bewaar

Minestronesoep met gehaktballetjes

30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 eetlepel

olijfolie

1 blik

tomatenblokjes

1250 ml

groentebouillon

1 zakje

groentemix

1 zakje

boontjesmix

250 g

half-om-halfgehakt

1 theelepel

nootmuskaat

1 zakje

verse bieslook

100 g

belegen kaas

Aan de slag

In pan met dikke bodem ui 1 min. in olie fruiten. Tomatenblokjes en bouillon erbij schenken. Groentemix en boontjesmix toevoegen en geheel aan de kook brengen. Soep met deksel op pan 10 min. op laag vuur laten sudderen. Intussen gehakt met nootmuskaat, helft van bieslook en 1/2 tl zout en peper mengen. Van gehakt kleine balletjes draaien. Balletjes door soep roeren en in 5 min. zachtjes gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier diepe borden verdelen. Kaas en rest van bieslook erover strooien. Lekker met brood.