bewaar
Chinese burger
Chinese burger
bewaar

Chinese burger

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

Hollandse garnalen

300 g

half-om-halfgehakt

2 teentjes

knoflook

2 theelepels

sambal oelek

½ flesje

zoete chilisaus

4 eetlepels

roerbakolie

2

rode uien

1

Chinese kool

2 eetlepels

sojasaus

8

partybroodjes

Aan de slag

Snijd de garnalen fijn. Meng in een kom het gehakt met de garnalen, knoflook, sambal en 3 eetlepels chilisaus. Breng pittig op smaak met zout en peper en kneed alles goed door. Vorm met vochtige handen acht burgers van het garnalen-gehaktmengsel. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in 4-5 minuten bruin en gaar. Verdeel de uiringen rond de burgers en bak ze knapperig bruin. Verhit de rest van de roerbakolie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool in 3-4 minuten beetgaar. Giet eventueel overtollig vocht af. Schep 2 eetlepels chilisaus en sojasaus naar smaak door de Chinese kool. Bak de partybroodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over vier borden. Schep de Chinese kool op de borden en leg de burgers erop. Garneer de burgers met de uiringen en schenk er nog een beetje chilisaus over. Serveer direct.