bewaar
Ribkarbonades met sjalottensaus
Ribkarbonades met sjalottensaus
bewaar

Ribkarbonades met sjalottensaus

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ribkarbonades

50 g

boter

6

sjalotten

1 pak

aardappelpuree à la minute

2 zakjes

snijbonen

½

vleesbouillontablet

250 ml

kookroom

Aan de slag

Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen en karbonades 15 min. bakken, halverwege keren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. Na keren van karbonades sjalotten meebakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Snijbonen in 12 min. beetgaar koken. Karbonades na bakken uit pan nemen en warmhouden. In pan op hoog vuur aanbaksels losroeren met 50 ml water. Bouillontablet erboven verkruimelen en room erbij schenken. Saus al roerend aan de kook brengen en beetje laten inkoken. Saus met zout en peper op smaak brengen. Karbonades met sjalottensaus, snijbonen en puree serveren.