bewaar
Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas
Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas
bewaar

Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas

45 min. bereiden
1 uur wachten
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

150 g

haricots verts

1

ui

1 teentje

knoflook

2 theelepels

gedroogde Provençaalse kruiden

1 eetlepel

olijfolie

75 g

zwarte olijven zonder pit

3

eieren

125 g

bloem

250 ml

melk

125 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Paprika's op bakplaat leggen en 10-15 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Regelmatig keren. Paprika's in met plasticfolie afgedekte kom 10 min. laten afkoelen. Intussen haricots verts in 3 min. beetgaar koken. In koekenpan ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. in olie fruiten. Oven voorverwarmen tot 175 °C. Paprika's ontvellen en in grove repen snijden. Paprika, haricots verts en olijven door ui scheppen. Eieren schuimig kloppen. Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen. In gedeelten melk toevoegen, blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. Dun laagje beslag in quichevorm schenken en in midden van oven in ca. 10 min. laten stollen. Vorm uit oven nemen. Groentemengsel en geitenkaas over deegbodem verdelen en rest van beslag erover schenken. Beslag (= clafoutis) in 40-45 min. bruin en gaar bakken. Uit oven nemen, in vorm laten afkoelen tot lauwwarm en in 4 of 8 punten snijden.