bewaar
Kip met een saus van witte-wijnazijn
Kip met een saus van witte-wijnazijn
bewaar

Kip met een saus van witte-wijnazijn

40 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kippenbouten

1 eetlepel

olie

2½ eetlepel

boter

200 ml

witte-wijnazijn

200 ml

droge witte wijn

3 theelepels

bloem

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Kippenbouten met zout bestrooien. Olie en 2 el boter verhitten in braadpan. Kip hierin aanbraden. Helft van azijn erbij schenken en deksel op pan leggen. Kippenbouten op laag vuur in 25-30 min. gaar laten worden. Let op: keuken goed ventileren, want azijndamp heeft een branderig effect op keel en ogen! Kip uit pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van azijn met wijn in pan schenken. Geheel aan de kook brengen en met houten lepel aanbaksels losroeren. Met vork bloem door rest van boter prakken (koks noemen dit mengsel 'beurre manié'). Mengsel in pan scheppen en blijven roeren tot saus glad en lichtgebonden is. Kippenbouten in pan terugleggen en nog even meewarmen.