bewaar
Kip met chorizo en sinaasappel
Kip met chorizo en sinaasappel
bewaar

Kip met chorizo en sinaasappel

20 min. bereiden
30 min. wachten
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 2 stuks

kippenbouten

2 el

olijfolie

1 tl

paprikapoeder

2

uien

2 tenen

knoflook

½

chorizo

4

roma tomaten

1 zak

aardappelen

125 ml

droge witte wijn

1

handsinaasappel

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in 3 min. rondom bruin. Voeg het paprikapoeder, de ui, knoflook, chorizo, tomaat, krieltjes en wijn toe. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 min.

2

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp. Strooi voor serveren over de kip. Lekker met een groene salade van rucola en veldsla.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.