bewaar
Spaanse kippenstoof met paprika
Spaanse kippenstoof met paprika
bewaar

Spaanse kippenstoof met paprika

15 min. bereiden
30 min. wachten
217waarderingen

Ingrediënten

2 el

olijfolie

4

kippenbouten

½

chorizo

1

ui

1 zak

paprikamix

125 ml

droge witte wijn

½ bakje

tijm

1

stokbrood

Dit heb je nodig

  • braadslee (30 x 40 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten in 3 min. rondom bruin aan. Leg ze in de braadslee. Bak de chorizo en ui 3 min. in dezelfde koekenpan. Doe de paprika erbij en bak nog 2 min. Schep bij de kip in de braadslee.

2

Schenk de wijn erbij en leg de takjes tijm rond de kippenbouten. Bestrooi met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

3

Stoof de kippenbouten in ca. 30 min. gaar in de oven. Serveer met het stokbrood.

tip

algemeenStoof de rest van de takjes tijm mee in een stoofvleesgerecht met rode wijn en tomatenblokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.