bewaar
Filetlapjes met witte wijn
Filetlapjes met witte wijn
bewaar

Filetlapjes met witte wijn

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4

varkensfiletlapjes

2 el

bloem

50 g

boter

2 tenen

knoflook

125 ml

droge witte wijn

100 ml

runderbouillon

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Bedek de filetlapjes met de bloem en bestrooi met peper. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan.

2

Bak in dezelfde pan de knoflook 1 min. Schenk de wijn en de bouillon erbij en laat in ca. 10 min. tot 1/3 inkoken. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 7 min. op laag vuur, met de deksel schuin op de pan. Zet het vuur uit en verdeel het vlees over 4 borden. Laat de rest van de boter al roerend smelten in de saus. Voeg de peterselie toe en schenk de saus over het vlees. Lekker na de spaghetti met venkel en met de gesmoorde andijvie met ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.