bewaar
Kip gestoofd in witte wijn
Kip gestoofd in witte wijn
bewaar

Kip gestoofd in witte wijn

Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar.

30 min. bereiden
30 min. wachten
522waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

1 kg

kippenpoot zonder rugstuk

3

preien

4 tenen

knoflook

2 takjes

verse tijm

250 ml

droge witte wijn

2

kippenbouillontabletten

500 ml

water

200 g

crème fraîche

20 g

verse platte peterselie

Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar.

Aan de slag

1

Snijd de kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin.

2

Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.

3

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei. Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.

4

Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.

5

Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

Prei

Instructievideo - 03:59 min.

Kip gestoofd in witte wijn

Instructievideo - 02:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip gestoofd in witte wijn

Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig