Kip à la normande
Gestoofd in calvados en appelcider en geserveerd met gebakken appel. Kip ik houd je!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kippenpoten zonder rugstuk
- 100 g ongezouten roomboter (koud)
- 30 ml calvados (Gall&Gall)
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 250 g champignons (bakje)
- 550 ml appelcider
- 125 ml crème fraîche
- 1 kippenbouillontablet
- 1 Elstar appel (of een andere friszoete appel)
Advertentie
Bereiden
- Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit een kwart van de boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan.
- Snijd de sjalotten in kwarten. Fruit ze daarna in dezelfde pan in 3 min. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. Voeg de cider, crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven.
- Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot ⅓ inkoken. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken. Verhit nog een kwart van de boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin.
- Snijd de rest van de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct.
combinatietip:
Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.

Saus monteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 580 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Kip à la normande
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip à la normande
- 4 kippenpoten zonder rugstuk
Bestrooi de kippenpoten met peper en zout.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin.
- 30 ml calvados
Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan.
- 4 sjalotten
Snijd de sjalotten in kwarten. Fruit ze daarna in dezelfde pan in 3 min.
- 2 tenen knoflook
- 250 g champignons
- 550 ml appelcider
- 125 ml crème fraîche
- 1 kippenbouillontablet
Voeg de cider, crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven.
Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot ⅓ inkoken.
- 1 Elstar appel
Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin.
- 50 g ongezouten roomboter
Snijd de rest van de boter in blokjes.
Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct.
combinatietip:
Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.