bewaar
Flammkuchen met appel en amandel
Flammkuchen met appel en amandel
bewaar

Flammkuchen met appel en amandel

15 min. bereiden
15 min. oventijd
2waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    100 g

    amandelspijs

    125 g

    crème fraîche

    2

    Elstar appels

    25 g

    ongezouten roomboter

    2 el

    kristalsuiker

    1 tl

    kaneel

    40 g

    rozijnen

    2 el

    calvados

    1 el

    amandelschaafsel

    2 el

    bebogeen caramel

    Aan de slag

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de amandelspijs los met een vork en meng met de crème fraîche. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Bak de appelblokjes in de boter goudbruin. Bestrooi met de suiker en de kaneel, voeg de rozijnen toe en blus af met de calvados. Rol het deeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel het appelmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 15 min. in de oven. Garneer met de karamelpasta.