bewaar
Stoofschotel met kip en perzik
Stoofschotel met kip en perzik
bewaar

Stoofschotel met kip en perzik

10 min. bereiden
40 min. wachten
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

perziken

500 g

kipbraadsticks

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

1

citroen

100 g

groene olijven

1 theelepel

gemalen komijn

4 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

Aan de slag

Perziken in vieren snijden en pit verwijderen. Met puntig mes vel voorzichtig van partjes aftrekken. Kip in kleinere stukken hakken (braadsticks bevatten bot, oppassen voor splinters). In braadpan stukken kip met ui, knoflook, perzik, citroen en olijven voorzichtig door elkaar scheppen. Komijn, zout en peper naar smaak erover strooien en olie erover sprenkelen. Alles nogmaals door elkaar scheppen. Gerecht afgedekt op zacht vuur langzaam aan de kook brengen en in ca. 40 min. zachtjes gaarstoven. Regelmatig voorzichtig omscheppen. Lekker met notenrijst.

algemeenKipbraadsticks bevatten bot, dat geeft dit gerecht extra smaak en een 'boerse' uitstraling. Met kipfilet of kipmedaillons kan het ook.