bewaar
Marokkaanse kip met citroenkrieltjes
Marokkaanse kip met citroenkrieltjes
bewaar

Marokkaanse kip met citroenkrieltjes

30 min. bereiden
5 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

1

citroen

1 schaal

kipdrumsticks

1 el

gemalen komijn

chilipeper

5 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

1 duopak

krieltjes

2 zakken

spinazie

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de kip en bestrooi met de komijn, chilipeper en zout. Laat 5 min. marineren. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de kip met de helft van de knoflook op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en braad de kip in 15 min. gaar.

2

Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep om met de citroenrasp, peper en zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook 1 min. Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes en kip over 4 borden en serveer met de spinazie. Lekker met verse koriander.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.