bewaar
Marokkaanse kip
Marokkaanse kip
bewaar

Marokkaanse kip

Maak indruk door een hele kip te bereiden. De kruiden en specerijen geven heel veel smaak.

20 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
15 min. wachten
redelijk pittig
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

hele kip

15 g

verse munt

15 g

verse koriander

3 tenen

knoflook

2 tl

sambal oelek

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

zout

½ tl

gemalen kardemom

½ tl

gemalen kaneel

½ tl

gemalen nootmuskaat

1

citroen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Maak indruk door een hele kip te bereiden. De kruiden en specerijen geven heel veel smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Snijd de muntblaadjes, koriander en knoflook fijn. Meng de munt, de helft van de koriander en de knoflook met de sambal, 1 el olie en 1/2 tl zout. Til het vel van de kippenborst op en verdeel het mengsel eronder.

3

Meng de specerijen met de rest van het zout. Bestrooi de kip ermee en besprenkel met de rest van de olie. Braad ca. 1 ½ uur in de oven. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid.

4

Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd de citroen in parten. Bestrooi de kip met de koriander en serveer de citroenparten erbij.