bewaar
Bastilla met kip
Bastilla met kip
bewaar

Bastilla met kip

Deze superlekkere hartige taart zit bomvol smaakmakers uit het zuiden.

45 min. bereiden
45 min. oventijd
25 min. wachten
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

4

kippenpoten zonder rugstuk

2 tl

gemalen komijn

2 tl

gemalen kardemom

2 tl

gemalen gember

1 tl

gemalen chilipeper

1 tl

kruidnagel

1

grote ui

1 buisje

saffraan

1

citroen

15 g

verse koriander

2 sneetjes

witbrood

1

middelgroot ei

4

diepvries filodeeg

Deze superlekkere hartige taart zit bomvol smaakmakers uit het zuiden.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een pan en bak de kip tot die lichtgekleurd is. Bestrooi met 1 el peper, de ras al hanout en zout naar smaak. Stoof 5 min. op laag vuur., snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en de saffraan toe.

2

Schenk er zoveel water bij tot de kip net niet onder staat. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 uur garen tot de kip van het bot valt.

3

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd het blad van de koriander fijn. Voeg de koriander, het rasp en 2 el sap toe. Neem de pan van het vuur, haal de kip eruit en snijd in stukken.

4

Zeef het kookvocht en kook op hoog vuur 10 min. in. Meng de kip met het uimengsel en het brood. Voeg wat kookvocht toe. Klop het ei los.

5

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg 1 vel ontdooid filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met olie en bestrooi met peper. Leg er 1 vel deeg op en bestrijk weer met olie. Schep de kip op het deeg. Bestrijk de randen met ei.

6

Maak nu de deeglap voor de bovenkant: bestrijk 1 vel deeg met olie, bestrooi met peper en leg er nog 1 vel op. Leg over de kipvulling en plak vast aan de onderste deeglap. Vouw het deeg rondom de vulling onder de bodem. Bestrijk met ei en bak in 10 min. goudbruin.

tip

kookstaptipHet kruidenmengsel van 2 tl gemalen komijn, 2 tl kardemom, 2 tl gemberpoeder, 1 tl chilipeper en 1 tl kruidnagel heet: Arhimo's ras al hanout.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.