bewaar
Marokkaans rundvlees
Marokkaans rundvlees
bewaar

Marokkaans rundvlees

40 min. bereiden
4 uur wachten
93waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 zak

ontpitte pruimen

2 el

sesamzaad

6 el

olijfolie

8

uien

100 g

rietsuiker

3 tl

gemalen kaneel

1 kg

runderriblappen

2 tl

gemalen komijn (djinten)

2 tl

kardemom

2 tl

gemberpoeder (djahé)

1 tl

chilipeper

1 tl

kruidnagel

½ tl

paprikapoeder mild

3 zakjes

saffraan

1

kaneelstokje

1 bakje

koriander

Aan de slag

1

Doe de pruimen in een pan en schenk er een laagje water bij. Kook de pruimen 10 min. op laag vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie 3 min. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de uien, suiker en de kaneel op laag vuur 20 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pruimen af en voeg toe aan het uimengsel. Bak nog 2 min. door en bestrooi met het sesamzaad.

2

Meng het vlees met de komijn, kardemon, gemberpoeder, chilipeper, kruidnagel en het paprikapoeder. Verhit een ruime stoofpan en bak het vlees 10 min. Schep regelmatig om. Verkruimel de draadjes saffraan tussen uw vingers en voeg het kaneelstokje samen met 300 ml water toe. Laat het vlees op laag vuur met het deksel schuin op de pan in ca. 4 uur gaar en zacht worden.

3

Verwijder het kaneelstokje. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de koriander. Serveer met de pruimen en bijvoorbeeld couscous.

algemeenNaam deelnemer: Anja Fathi-van den Berg.