bewaar
Gebraden kip
Gebraden kip
bewaar

Gebraden kip

Een kip uit de oven toveren kost wat tijd, maar weinig moeite. Alleen beetje peper en zout en lekker dat het is!

10 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
15 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

hele kip

4 el

traditionele olijfolie

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Een kip uit de oven toveren kost wat tijd, maar weinig moeite. Alleen beetje peper en zout en lekker dat het is!

Aan de slag

1

Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een oventijd van 1 uur voor elke kilo kip.

2

Verwijder het elastiek om de poten van de kip en bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie en boter in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Zet het vuur uit.

3

Draai de kip met de borst naar beneden in de pan. Zet de pan ca. 1 uur en 20 min. in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Draai de kip na 1 uur oventijd om in de pan. Controleer na 60 min. regelmatig op gaarheid. Hij is gaar als de thermometer in het dikste deel van de kip 70 °C aangeeft en er helder vocht uit de kip komt.

4

Neem de kip als hij gaar is uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop.