Gebraden kip met dragon

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el gedroogde dragon
- 1 hele kip
- 2 el traditionele olijfolie
- 50 ml cognac (Gall&Gall)
Keukenspullen
- braadslede
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Roer de boter in een kom los met de knoflook en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Doe de dragonboter in de buikholte van de kip. Wrijf de buitenkant van de kip in met peper, zout en olie. Vet de braadslede in met olie. Leg de kip op borstzijde in de braadslede. Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip 25 min. Keer de kip, bedruip met het braadvocht en bak nog ca. 35 min. goudbruin. Gaarheid controleren door punt van een mes of satéstokje in dikste deel van kippendedij te steken: uitlopend vocht moet helder van kleur zijn.
- Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Schenk het bakvet, op 4 el na, voorzichtig uit de braadslede. Plaats de braadslede op matig vuur en schenk de cognac erbij. Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Laat de jus iets inkoken en schenk vervolgens over de kip.
combinatietip:
Lekker met gebakken aardappels en haricots verts.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 24 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gebraden kip met dragon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebraden kip met dragon
- 1 teen knoflook
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 el gedroogde dragon
Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Roer de boter in een kom los met de knoflook en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
- 1 hele kip
- 1 el traditionele olijfolie
Doe de dragonboter in de buikholte van de kip. Wrijf de buitenkant van de kip in met peper, zout en olie.
- 1 el traditionele olijfolie
Vet de braadslede in met olie. Leg de kip op borstzijde in de braadslede. Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip 25 min.
Keer de kip, bedruip met het braadvocht en bak nog ca. 35 min. goudbruin.
Gaarheid controleren door punt van een mes of satéstokje in dikste deel van kippendedij te steken: uitlopend vocht moet helder van kleur zijn.
Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Schenk het bakvet, op 4 el na, voorzichtig uit de braadslede.
- 50 ml cognac
Plaats de braadslede op matig vuur en schenk de cognac erbij. Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem.
Laat de jus iets inkoken en schenk vervolgens over de kip.
combinatietip:
Lekker met gebakken aardappels en haricots verts.