bewaar
Gebraden kip met dragon
Gebraden kip met dragon
bewaar

Gebraden kip met dragon

20 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

2 el

gedroogde dragon

1

hele kip

2 el

traditionele olijfolie

50 ml

cognac

Dit heb je nodig

  • braadslede

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Roer de boter in een kom los met de knoflook en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Doe de dragonboter in de buikholte van de kip. Wrijf de buitenkant van de kip in met peper, zout en olie. Vet de braadslede in met olie. Leg de kip op borstzijde in de braadslede. Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip 25 min. Keer de kip, bedruip met het braadvocht en bak nog ca. 35 min. goudbruin. Gaarheid controleren door punt van een mes of satéstokje in dikste deel van kippendedij te steken: uitlopend vocht moet helder van kleur zijn.

2

Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Schenk het bakvet, op 4 el na, voorzichtig uit de braadslede. Plaats de braadslede op matig vuur en schenk de cognac erbij. Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Laat de jus iets inkoken en schenk vervolgens over de kip.

tip

combinatietipLekker met gebakken aardappels en haricots verts.